Nová strašidla

07.02.2017 19:04

 Náboženství dnes u většiny voličů nefrčí, takže jím vyklizené pozice zaujal nový trend - ekologie. Jde o ideální náhražku, která má zaplnit prázdnotu, kterou v dnešní velice syrové a racionální době mnozí občané pociťují. Na první pohled nenapadnutelná idea to tzv. "zelenářství". Každý by přeci chtěl čisté a zdravé životní prostředí, každý rozumný člověk chápe důležitost rozumného přístupu k ekologii, takže není divu, že všechny ty strany a spolky participující na tomto trendu jsou takříkajíc "cool" a "frčí".

Bohužel, jak už to u těchto subjektů bývá, řeči a činy jsou v obvyklém rozporu, káží nám vodu, zatímco chlastají víno po hektolitrech. Stejně jako církev káže o prostotě, skromnosti a lásce k bližnímu, zatímco se rve a hádá o majetky, požaduje mnohamiliardové státní výpalné a obecně je pro občany jedině přítěží, stejně tak činí i zelení. Nedivím se, že u nás na Praze 3 jsou v koalici s pánbíčkáři z KDU - venkoncem jejich modus operandi je shodný. Pod záminkou, která je v zásadě neškodná a prospěšná chtějí jen vaše peníze, pak další peníze a zase peníze.

Dobře si vzpomínám na sliby, které zvracela tatínkova holčička Conchita Stropnický (ml.) ohledně optimalizace dopravy, nové zeleně, veřejných služeb a mnohé další. Samozřejmě, že všichni politici slibují víc, než můžou splnit. Taková oprava silniční infrastruktury je naprosto mimo možnosti stávajícího politického systému, dokonce ani ve snu by hloupého Honzu nenapadlo, že takové sliby jsou myšleny vážně. Na druhou stranu jsou ale sliby, které by při naprosto minimální snaze šly uvést ve skutek, ale musel by je dát někdo jiný, než parazitující hnida. Hnida jejímž jediným vážně myšleným programem je flákačství, mediální komedie a neuvěřitelná sprostota.

Chtěl bych se tatínkovy holčičky zeptat, kde je slíbené seřízení semaforů - to přeci nemůže stát miliardy, no ne ? Copak by mi asi slečna Conchita Stropnický řekla na slíbenou "nulovou" toleranci k hernám a kasinům? (na Žižkově VELKÝ problém, centra kriminality) Jen za poslední půlrok jsem na Seifertově ulici zaregistroval 3 nové herny, předělané z původních obchůdků. Já si nulovou toleranci představuji úplně jinak, ale nepřekvapuje mě to u zeleného subjektu. Venkoncem všichni asi víte, jaký je zelenostropnický gentleman a charakter, nečekal jsem že se dožiju situace, kdy se veřejný činitel bude chovat k ženám hůř, než to pověstné prase. Je to až matoucí, jak zhovadilý přístup na veřejnosti k ženám dokáže skloubit s genderovou politikou (feminismus, pozitivní diskriminace žen, společné pánskodámské toalety a podobné šaškárny, které nám zelení připravují).

Ale čemu se divím ? Vždyť ani ten tolik slibovaný podrobný a srozumitelný rozklikávací z internetu dostupný rozpočet nedokázal zařídit. A to bych úplně sám zmáknul (jakožto amatér) za víkend, profík by to zbouchal za dopoledne - a s prakticky směšným nákladem.

Kam tím vším mířím ? Ekologie je náboženstvím dneška. Zelení pod záminkou obecné prostěšnosti zneužívají dobré charakterové stránky občanů - voličů, zatímco jediné o co jim doopravdy jde, je jen jejich vlastní prostěch - na účet ostatních. Pokud budeme soudit podle skutků, musí být ekologisté podobného ražení vymazáni z politické scény a nahrazeni možná ne tolik všeslibujícími, zato o to více pracujícími jedinci. Takovými, kteří se mohou pochlubit skutečnými výsledky, byť je velkohubě neventilují, neboť s poněkud skromnějším přístupem preferují výsledky před mediálním humbkem.

Petr Günther

místopředseda KO DSSS Praha