DSSS oslavila konec roku na Vánočním večírku

23.12.2011 00:00
DSSS oslavila konec roku na Vánočním večírku

Pražská krajská organizace DSSS uspořádala v sobotu 17.12. pro funkcionáře, členy a sympatizanty DSSS Vánoční večírek, který byl oslavou a také uzavřením povedeného roku. Akce se zúčastnilo asi 45 lidí z celé republiky.

Předprogram započal již odpoledne zajímavou přednáškou a následnou diskusí o propagaci a způsobu komunikace od člověka, který prošel profesionálním školením o propagaci ve Švýcarsku. Celé téma bylo zpracováno na velmi dobré úrovni a věříme, že si z něj účastníci odnesli zajímavé poznatky do budoucna.

Oficiální program začal v 18 hodin. Jako první s projevem vystoupil předseda pražské krajské organizace DSSS Jiří Petřivalský. Ve svém projevu shrnul pozitivní vývoj v pražské DSSS: "Když si vzpomenu, jak to u nás vypadalo před dvěma roky a dívám se, jak to vypadá dnes, tak musím říci, že jsme odvedli ohromný kus práce. Upřímně jsem předem nečekal, že bude tento nevolební rok tak náročný, jakým se nakonec z různých důvodů ukázal. Jsem rád, že se většinu problémů podařilo zdárně dořešit a věřím, že se v následujícím roce budeme opět moci naplno věnovat stranické práci."

Jako další vystoupil s projevem předseda DSSS Tomáš Vandas, který vyzdvihl úspěchy DSSS v posledním roce, jako je například volební úspěch v Krupce na Teplicku, kde DSSS získala v opakovaných volbách dva zastupitelské mandáty. Pan předseda také upozornil na výrazně vzrůstající tendenci účasti občanů na shromážděních DSSS: "Je dobré, že se lidé už nebojí vyjít do ulic vyjádřit svůj názor na zkorumpovaný režim. Naše veřejné akce na severu Čech, nebo například ve Vimperku, Havířově, Praze, nebo Brně podpořily stovky lidí. Pro nás se jedná o závazek do budoucna a já věřím, že občany naší země nezklameme. Stále více Čechů chápe, že je DSSS jedinou skutečnou opozicí."

Následujícím řečníkem byl předseda Dělnické mládeže Erik Lamprecht, který nastínil další cestu sdružení: "DM se vydala cestou moderního nacionalismu. Cílem naší organizace je oslovovat mladé lidi a nabídnout jim příležitost zapojit se do fungující mládežnické organizace, která jim dá možnost uplatnění se na pronárodní scéně a šanci něco udělat pro naši vlast. Už není na místě rozlišovat různé formy propagace naší myšlenky, nebo se zabývat detaily, které nás rozdělují."

Jako další vystoupila s projevem naše dlouholetá kamarádka z NPD (Národně demokratická strana Německa) Katrin Köhler. Katrin na akci zároveň oslavila své padesáté narozeniny. Mimo jiné ve své řeči uvedla: "Chci vám vyjádřit svá nejsrdečnější poděkování, Vám všem přítomným, ale také stranickému vedení DSSS děkuji. Vy všichni jste skvělí přátelé a kamarádi, a proto se i my, straničtí příslušníci NPD, i v dalším roce 2012 zasadíme o další výstavbu a trvale vzrůstající prohlubování našeho přátelství započatého roku 2007."

Poté vystoupil se svým projevem zástupce autonomních kamarádů. Ve své řeči zdůraznil nutnost jednoty mezi pronárodními aktivisty a zrekapituloval pozitivní změny na pronárodní scéně za poslední půlrok. Projevovou část uzavřel předseda DM Praha Pavel Szudár, který promluvil o založení DM Praha a popřál všem účastníkům vše nejlepší do Nového roku. 

Po projevech již následoval volný program. Díky sponzorům DSSS Praha byl pro účastníky akce připraven rozsáhlý raut, který sklidil mezi přítomnými úspěch. Je na místě poděkovat všem lidem, kteří na akci finančně přispěli a umožnili její konání v tomto rozsahu a kvalitě.

V čase mezi programem nám výtečně hrál a zpíval náš talentovaný hudebník a člen vedení pražské DSSS pan Ladislav Budz. Jeho hudba byla příjemným zpestřením celé akce a dobře doplňovala Vánoční atmosféru večírku. Píseň, kterou hrál při odchodu pana předsedy, budiž toho živým důkazem.

V další fázi večera byla vylosována tombola. Výhry byly velmi různorodé, od desítek drobných propagačních předmětů DSSS a NPD, až k zajímavějším cenám, mezi kterými nechyběly např. trika, vlajky, půllitry s motivy DSSS. K dispozici byly i tři lahve nové medoviny "Vandasovka". Jako hlavní cena byly věnovány poukázky na nákup jakéhokoli zboží do obchodního řetězce Tesco v hodnotě 1000 Kč.

Nesmíme zapomenout ani na předávání vánočních dárků. Od členů a vedení DSSS Praha dostali dárek jako ocenění jejich dobré práce pro národně socialistické myšlenky Tomáš Vandas, Katrin Köhler a Jiří Petřivalský.

Celou akci hodnotíme jako velmi vydařené zakončení úspěšného roku pro DSSS. Přátelé, něčeho jsme dosáhli, ale nešlo to samo od sebe. Naše úspěchy jsou výsledkem usilovné práce mnoha lidí. Bez vás by to nešlo. Věříme, že další rok bude pro DSSS a národní a sociální myšlenky ještě úspěšnější, a že se zase posuneme o výrazný krok dále.

Tiskové centrum DSSS